Cum sa aplicam tencuiala pe pereti

Articol vazut de 117816 vizitatori.

Cum se tencuieste.

Cum se aplica tencuiala clasica pe pereti si tavane

Dupa ce am zidit casa este momentul sa tencuim peretii si/sau tavanele si pentru aceasta trebuie sa stim cum se tencuieste. Tencuirea peretilor nu este treaba prea grea si daca nu vreti sa platiti un pret destul de mare unui meserias pentru a va tencui casa este momentul ca si dumneavoastra sa invatati cum se tencuieste.

 Tencuirea se poate face manual sau cu masina de tencuit. Despre masina de tencuit si randamentul acesteia vom vorbi intr-un alt articol deoarece acum este cazul sa tencuim manual peretii casei. Fie ca vorbim de tencuirea la interior sau exterior, tehnica aplicarii tencuielii este relativ aceeasi.

Scule necesare pentru tencuire manuala. Pentru a tencui pereti si tavane avem nevoie de mistrie, cancioc, dreptar cu bula, ata, roaba, lopata, betoniera si materialele necesare. Materialele din care se face tencuiala sunt nisip, var si ciment sau nisip amestecat cu multibat.

Pregatirea suprafetei inainte de a aplica tencuiala. Inainte de a incepe treaba trebuie sa verificam suprafata ce urmeaza a fi tencuita pentru a ne da seama cat de multa incarcatura va intra si implicit cati saci de multibat ne trebuie. Tot inainte de a incepe tencuirea ne facem o idee si despre grosimea stalpisorilor de ghidaj pe care ii vom face prima data.

Sa incepem sa tencuim. Deja am dat spritul. Intai facem fesele sau stalpisorii de ghidaj. Preparam mortar in betoniera sau il facem la lopata pe o portiune betonata. Cand facem stalpisorii de ghidaj putem adauga si un cancioc de ciment la o roaba pentru a se intari mai repede si pentru a fi mai rezistenti deoarece vom trage cu dreptarul pe ei.

encuire pereti

Facem toate fesele si asteptam sa se intareasca bine. Cand este timpul ne apucam si aruncam cu mistria  mortar intre fese. Mai tragem cu dreptarul surplusul, mai tencuim. Tencuiala pe perete, ca sa fie bine data, trebuie sa arate ca si solzii de peste. De regula nu iese din prima si se mai astupa micile gauri dupa ce se trage prima data cu dreptarul.