Pret materiale + manopera la tencuiala si gletuire

Articol vazut de 118147 vizitatori.

In acest articol o sa vedeti conversatia dintre un constructor persoana fizica si un proprietar de casa despre tencuirea si gletuirea a cca 1000 de metri patrati.

Din acest articol o sa aflati un pret mediu la tencuiala, un pret la gletuire peste tencuiala si aplicare var lavabil, pretul materialelor de constructii necesare la tencuirea peretilor dar si cat costa materialele de constructii pentru a gletui o casa. Mai veti afla cateva recomandari de materiale de constructii de calitate.

Buna seara,
Asa cum am vorbit si cu dvs avem o casa in sectorul … Bucuresti, care trebuie tencuita pe interior, cam 1000 mp (fara usi si ferestre). Casa este pe cadre de beton armat si pereti din caramida si ar trebui acoperiti peretii de la caramida si pana la ultimul strat de vopsea lavabila. Ne-ar interesa urmatoarele :
   – care sunt straturile succesive de materiale ce trebuie date (exemplu glet 1, glet 2 etc. inclusiv ultimul strat de vopsea lavabila) si care este costul manoperei de la stadiul actual la gata
   – ne-ar interesa ce materiale trebuie cumparate pe metru patrat (sau la cati mp ajunge un sac de …) pentru fiecare operatie de mai sus
   – costurile estimative ale materialelor de buna calitate pentru cei 1000 mp

Care este pretul dvs. pentru manopera + materiale, daca ar fi facuta de dvs. (tinand cont si de suprafata destul de mare) si cam cat ar dura ? Se poate face si in noiembrie ? Daca nu atunci ce conditii de temperatura exterioara trebuie sa fie ?
Multumim.

tencuiala si glet casa la rosu

Raspunsul constructorului

Buna ziua,

Asa cum am mai discutat si la telefon va voi explica in mare in ce consta amenajarea casei dvs si ce materiale sunt necesare. De asemenea voi da si un cost estimativ pentru manopera si pentru materialele de constructii necesare.
Ce trebuie facut?
In primul rand se vor tencui peretii cu mortar format dintr-un amestec de multibat(sau alt material) apa si nisip. Materialul va fi preparat in betoniera pentru a nu se gresi doza si pentru a se amesteca bine inainte de a fi aplicat.
Inainte se va da un sprit ( o tencuiala mai zemoasa dar mai concentrata) dupa care se vor face stalpisorii de ghidaj intre care se va tencui. Tencuiala se va face manual si va dura o saptamana aplicata intr-o echipa de 3 oameni + un muncitor care va prepara materialul. Peste tencuiala va fi aplecat tinciul care va astupa micile gauri si va face peretii mult mai fini, pregatiti pentru gletuire.
Manopera pe un metru patrat, avand in vedere suprafata mare, este de 8 lei.
Costul materialelor, incluzand nisip, multibat si tinci va fi undeva intre 3,5 si 5 lei pe metru patrat.
Urmeaza gletuirea peretilor. Gletuire se va face dupa o pauza de minim 10 zile. Uneori se poate astepta mai mult daca peretii au fost strambi si  s-a incarcat mult. Gletuirea + vopsirea peretilor va dura maxim 17 zile, facuta ca la carte, fara graba.
Gletul va fi aplicat doar armat cu plasa din fibra de sticla. Este bine asa deoarece fisurile nu vor aparea la eventualele cutremure sau miscari ale casei. Doar plasa din fibra de sticla pentru intreaga locuinta va costa 4000 de lei dar merita.
Gletul va fi aplicat in mai multe straturi. Doua straturi de glet de incarcare si un strat de glet de finisaj.
Pe piata exista mai multe solutii de gletuire cum ar fi CT 126 + CT 127 Ceresit, GM 126 + GM 127 Adeplast, Gleturile de la Rimano) Tipul de glet il aleg cei care gletuiesc in acord cu proprietarul casei iar cele enumerate mai sus sunt printre cele mai folosite deoarece sunt gleturi de calitate.
Asadar gletuirea a fost aplicata si peretii sunt pregatiti sa fie slefuiti si varuiti cu lavabil. La suprafata dvs de aprox 1000 mp de var lavabil o sa intre cca 10 galeti de 24 kg de var lavabil bun. Daca alegeti Savana cu teflon o sa va coste per total aproximativ 2000 de lei doar cumpararea varului lavabil.
Manopera la gletuire + slefuire + lavabil va costa 14 lei pe metrul patrat.
Materialele pentru aceasta etapa costa intre 7 si 9 lei pe metrul patrat.
Nota despre conditiile de lucru. Temperatura trebuie sa fie de + 10 grade la tencuiala si de +15 grade la gletuire. Luna noiembrie s-a dovedit buna pentru astfel de lucrari.
IMPORTANT in cazul in care veti lucra cu altcineva!
Alegeti dvs materialele ce vor intra la aceasta lucrare. Supravegheati lucrarea zilnic sa vedeti daca se respecta procedurile. Daca nu aveti timp cereti constructorului sa faca poze la fiecare etapa in fiecare camera.
Eu de obicei fac poze pe care le inmanez proprietarului la sfarsitul lucrarii pentru a nu exista discutii.
Si inca un aspect. Aveti grija la muncitorii zonali deoarece fura la greu. Si s-ar putea ca din materialele dvs sa se mai finiseze o casuta.
Asadar, timpul pentru aceasta lucrare va fi de aproximativ o luna de zile(+- o saptamana) cu pauza doar duminica si in sarbatorile bisericesti (daca se cere)
Pretul pentru un metru patrat de tencuiala si glet + lavabil, doar manopera, va fi de 22 lei, usor negociabil.
Plata va fi impartita in trei. 1. Avansul la inceperea lucrarii de 20 %. 2. Plata tencuielii cand va fi gata. 3. Plata restului de bani la final.
Mentiuni. Preturile sunt pe persoana fizica. Pentru preturi pe firma adresati-va firmelor de constructii care probabil vor avea preturile mai mari cu 50-70 %.