Ce implica amenajarea apartamentului de la zero
Articol vazut de 110464 vizitatori.
Foarte bine ca doriti amenajarea apartamentului. Ori ati dat cu mana in bani ori ati cumparat un apartament vechi si doriti o amenajare totala. Important este sa amenajati apartamentul de la zero pentru ca despre asta este articolul acesta. Si nu veti afla doar ce implica fiecare etapa a amenajarii ci si ordinea logica in care trebuiesc facute etapele amenajarii unui apartament.
Demolarea totala a apartamenului. Ei bine, sa nu va apucati de spart zidurile sau chestii mai grave. Orice modificare care presupune atentarea la structura de rezistenta trebuie facuta cu aprobare. Demolarea totala ar trebui sa insemne aducerea apartamentului la stadiul in care nu trebuie sa mai scoateti moloz ci sa bagati materiale de constructii. Demolarea ar trebui facuta in felul urmator:
- Instalatiile electrice si de alimentare cu apa desfiintate
- Curatarea peretilor si a tavanelor de glet, calciu sau alt tip de finisaj
- Curatarea peretilor din baie si bucatarie de gresia si faianta veche si a obiectelor sanitare
- In tot apartamentul se decoperteaza pardoseala pana la placa de beton
- Usile si ferestrele se elimina
Asadar apartamenul dupa aceste etape ar trebui sa arate ca dupa razboi.
Executia instalatiei electrice si a instalatiei sanitare. Acum, ca tot aveti ocazia este bine sa faceti instalatia dupa nevoile dvs. Trageti prize si alte cabluri oriunde este nevoie. Ar trebui sa aveti si o schita pentru asta. Referitor la instalatia sanitara aceeasi poveste. Trageti apa oriunde aveti nevoie. Montati caloriferele exect unde aveti nevoie.
Indreptarea peretilor si turnarea sapelor. Acum, ca tot ati facut instalatia electrica si sanitara este momentul sa indreptai peretii si sa turnati sapa in apartament. De regula se indreapta peretii cu glet si plasa din fibra de sticla dar este bine ca inainte sa indreptati peretii cu adeziv de gresie si faianta, exact cu veti face la indreptarea peretilor din baie si bucataie. Sapa turnata in apartament este de obicei sapa autonivelanta.
Montajul usilor si ferestrelor. Fie ca alegeti tamplarie din lemn sau tip termopan este momentul sa montati usile si ferestrele pentru a se putea face glefuri. In cazul in care veti opta pentru usi cu pervaz pe ambele parti facute la comanda puteti monta doar ferestrele.
Placarea gresiei si faiantei. In baie, bucatarie, hol si oriunde altundeva in apartament se placheaza gresie si faianta. Inainte de a cumpara modele respective asigurati-va ca ati ales modelul de gresie si faianta potrivit. Odata placat nu mai este cale de intoarcere, poate doar o noua demolare a apartamentului.
Finisarea peretilor. Iata ca a venit momentul in care trebuie sa aplicati gletul de finisaj ca si ultim start de glet, sa il slefuiti si sa zugraviti cu var lavabil sau cu tapet sau cu altceva. Daca ati ajuuns aici inseamna ca sunteti aproape de a finaliza amenajarea apartamentului.
Montajul obiectelor sanitare, a celor electrice si ultimile retusuri. La sfarsit se monteaza obiectele sanitare din baie si bucatarie dupa care se pun prizele, intrerupatoarele si corpurile de iluminat. Eventual se fac retusurile de rigoare.
Mobilarea camerelor si mutarea. In sfarsit amenajarea apartamenului este gata. Acum sunteti gata de mutat inapoi. Mobilati camerele si instalati-va confortabil deoarece amenajarea apartamentului este gata.
Concluzie. Amenajarea apartamentului de la zero nu este usoara. Aveti de carat din el zeci de saci cu moloz inainte de a incepe treaba. Apoi aveti de bagat materiale de constructii cam tot atat cat ati scos. Intatdeauna sa aveti bani pregatiti pentru eventualele sigure cheltuieli neprevazute. In maxim 45 de zile ar trebui sa va mutati in apartamentul dvs reamenajat de la zero.