Etape amenajare baie
Articol vazut de 18472 vizitatori.
O amenajare baie de calitate implica respectarea etapelor necesare, pas cu pas, fara a face compromisuri. Facand compromisuri amenajarea unei bai poate da gres. Si ati vazut destule modele de bai, frumoase, placate cu gresie si faianta scumpa, care miros urat sau care se inunda ori apa nu are cadere spre sifonul din pardoseala.
Toate etapele sunt importante si pentru a face o amenajare baie ca la carte trebuie sa tineti cont de cele relatate in acest articol.
Pasi amenajare baie mare sau mica
Pregatirea suprafetei pentru placarea gresiei si a faiantei. Aceasta etapa implica aducerea peretilor si a a pardoselii baii la starea de a fi pregatiti de placare cu gresie si faianta. In aceasta etape se indreapta peretii si pardoseala, se trag tevile pentru instalatiile electrice si sanitare si se monteaza usile si ferestrele. Trebuie sa ramana un spatiu curat, drept si pregatit pentru operatiunile urmatoare.
Placare gresie si faianta in paralel cu gletuire/constructie tavan. Se merge in paralel cu placarea gresiei si a faiantei deoarece tavanul unei bai este de suprafata redusa si nu necesita mult timp ca si manopera dar necesita multe etape pana la finalizare.
Se placheaza faianta incepand cu cel de-al doilea rand pana la tavan. Trebuie avut grija cand se porneste placarea astfel incat sa ramana placa intreaga sus.
Se aplica hidroizolatie peste sapa. Dupa doua ore se poate placa si gresia, ramanand sa se placheze si primul rand de faianta dupa ce se poate clca in baie. Aplicarea hidroizolatiei implica amorsare, prinderea membranei hidroizolante si aplicarea a doua straturi de hidroizolatie.
Apoi putem sa chituim gresia si sa montam obiectele sanitare in baie. Punem o folie pe jos si banda de hartie pe faianta si varuim tavanul baii, asta daca cumva nu este gata pana acum.
Ultima etapa este sa facem proba la robineti si la functionalitatea tuturor obiectelor si aparatelor. Daca functioneaza inseamna ca am facut o amenajare baie ca la carte.