Idei de design pentru un living room perfect

Articol vazut de 16521 vizitatori.

In momentul in care spatiul destinat relaxarii din casa ta devine mai degraba un factor de stres, este momentul sa te concentrezi pe amenajarile interioare pentru living room. De cele mai multe ori, decorul este cea mai mare problema a locurilor in care ne petrecem timpul, iar faptul ca nu toti avem cele mai bune idei de design nu este deloc un secret. Tocmai din acest motiv, uneori este bine sa apelam la surse de inspiratie care sa ne ajute in a ne decide asupra modelului de living pe care il dorim pentru casa noastra.

De unde vin ideile de design?

Fie ca vizitam casa proaspat renovata a unei cunostinte, fie ca rasfoim un catalog de amenajari interioare, ideile de design vin intotdeauna pe nepregatite si este bine sa nu ne scape. Pentru asta, este absolut necesar sa ne cunostem perfect livingul daca vrem sa luam deciziile corecte in ceea ce priveste elementele de mobilier cu care urmeaza sa il populam.idei-design-living-room-4 De exemplu, pentru un living de apartament va trebui sa fim mult mai atenti la spatiul de care dispunem si la tipul de mobilier pe care il alegem. Daca dormitorul trebuie sa inspire in primul rand intimitate, o sufragerie trebuie sa se axeze pe ideea de confort si de relaxare. Un living cu adevarat reusit este cel in care iti face placere sa-ti petreci timpul atat cu prietenii, cat si atunci cand esti singur sau cu familia.

Indiferent de spatiul de care dispui, evita aglomerarea de mobilier sau de elemente decorative inutile. Bunul gust in ceea ce priveste design-ul reiese intotdeauna din simplitate imbinata cu stil, iar acest lucru se aplica si in cazul amenajarii living-ului. Asigura-te intotdeauna ca tonalitatea culorilor pe care le folosesti este una corespunzatoare spatiului pe care il amenajezi si nu incerca sa impresionezi prin diverse combinatii de culori stridente. De exemplu, majoritatea living-urilor moderne nu combina mai mult de trei culori, iar dintre acestea cele mai des intalnite sunt alb, negru si gri.

Cat despre elementele de decor potrivite pentru living, afla ca ai foarte multe optiuni pe care le poti adapta in functie de nevoile tale. Pentru ca este important sa imbini intotdeauna utilul cu placutul, ia in calcul doar acele elemente decorative care iti definesc personalitatea. Cu alte cuvinte, pasionatilor de arta le va face intotdeauna placere sa aiba o pictura interesanta sau o biblioteca in living. De asemenea, un acvariu mare cu pesti, un ghiveci cu flori exotice sau chiar o masa de sah pot fi alegerea perfecta pentru persoanele care doresc un living armonios si extravagant in acelasi timp.idei-design-living-room-5 Asadar, inainte sa-ti amenajezi livingul incearca sa gasesti minim trei modele care sa te inspire si care-ti sugereze ideea de design perfect. Cel mai important lucru din acest proces este sa nu te grabesti si sa nu teopresti niciodata la prima optiune care iti vine in minte. Este intotdeauna recomandat sa ai cat mai multe modele la dispozitie, dar sa nu uiti niciodata faptul ca inspiratia trebuie sa vina din interior.

Guest Post trimis de homedecomag.ro