Turnare sapa interior cu plasa sudata
Articol vazut de 19134 vizitatori.
Azi o sa invatam cum se toarna sapa interior. Ca si in precedentele articole despre amenajari interioare o sa venim si cu poze destul de explicite cu turnarea sapei.
Si nu vrem sa lungim introducerea asa ca hai sa vedem cum se face o turnare sapa interior ca la carte armata cu plasa sudata.
Pentru inceput este necesar sa batatorim terenul pe care vom turna sapa. Peste pamantul existent adaugam cateva roabe de pietris cu nisip pe care le intindem uniform si le tasam bine.
Din cand in cand mai udam in timp ce batatorim.
In momentul in care am nivelat si batatorit bine aducem plasa sudata si o intindem . Daca nu sta plana o mai fixam ici colo cu cate un fier beton infipt in pamant.
A venit momentul sa dam nivelul si sa facem fesele. Fesele sau stalpisorii de ghidaj se fac inainte pentru ca turnarea sa fie perfect plana. Putem face fesele cu ajutorul tarusilor din lemn la ata sau cu un dreptar cu boloboc, cel mai practic.
Fesele le facem in functie de latimea camerei, de preferinta la 1,5 m departare, pentru a putea intinde sapa mai usor. Trebuie sa le lasam doua trei ore sa se intareasca cat de cat inainte de a turna sapa interior intre ele.
Deci am lasat fesele sa se intareasca cateva ore. Acum este timpul sa turnam sapa formata dintr-un amestec de pietris si nisip(bazarca) si ciment, eviden amestecate cu apa. Turnarea nu ar trebui sa fie grea daca am facut fesele bine. Pur si simplu intindem betonul intre fese si il nivelam cu un dreptar. De preferinta ar fi sa o faceti cu un dreptar din lemn.
Dupa ce turnam sapa trebuie sa asteptam cateva zile inainte sa circulam pe ea. O sapa interior buna are grosimea de peste 5 cm.