Amenajare baie stil scandinav

Articol vazut de 13304 vizitatori.

 Influenta scandinava este peste tot, in toate incaperile din casa. Toata lumea iubeste simplitatea si functionalitatea sa. Vantul din nord sufla din ce in ce mai puternic inspre domeniul decoratiunilor interioare. Si pentru baie, acest stil atemporal este prfect. O adevarata oaza de prospetime.

Sa vedem, mai jos, care ar fi directiile de urmat daca dorim sa facem o amenajare baie stil scandinav.

Un design minimalist. stilul scandinav este mimimalist si vrea in primul rand sa « imblanzeasca » spatiul. Mobilierul trebuie sa fie deci cat mai sobru. Deci o chiuveta suspendata, fara picior ofera o senzatie de libera circulatie. Oglinda trebuie sa aiba si ea o etajera discreta.

Dulapuri invizibile. Mobilierul din baie trebuie sa se armonizeze perfect cu decorul si cu liniile sale. Ton pe ton, acesta devine invizibil si da impresia de puritate pentru incapere. Obiectele de decor vor iesi astfel in evidenta.

Formele sofisticate. Pentru a face din baie o incapere la fel de stilizata ca si restul casei, elementele elegante precum o cada mai sofisticata sunt ideale.

Alb si iarasi alb. Baia trebuie sa fie o incapere cat mai deschisa la culoare. Si albul este cel care reflecta cel mai bine lumina. Un concept imaculat va crea un spatiu pur si agreabil daca alegi sa mizezi pe un mobilier stralucitor si pe un dus din sticla.

amenajari interioare bai stil scandinav

Niste culori mai pudrate. Albul se poate combina cu unele nuante de pastel. Albastrul, rozul pudrat sau griul perlat sunt ideale.

Lemn deschis la culoare. Stilul scandinav stie cum sa aprecieze puritatea lemnului. Un amestec de lemn de stejar si mesteacan sunt cele mai potrivite.

Podeaua. Lemnul nu trebuie sa fie folosit doar la mobilier. Un parchet clasic va veni cu mai multa caldura pentru aceasta incapere.

Materiale naturale. Puteti decora baia cu pietricele, cu ramurele, adica cu tot ce ne duce cu gandul la natura, pentru cea mai autentica incapere.

Lumina este si ea importanta pentru a crea un spatiu care trasmite o stare de bine. In functie de dimensiunea ferestrelor putem profita de lumina naturala la maxim.

Asadar, in cazul in care va regasiti in acest stil scandinav, urmati liniile trasate mai sus pentru a reusi cu amenajarea baii in stilul scandinav.