Cum marim prin design o baie mica

Articol vazut de 134236 vizitatori.

Baia din casa dumneavoastra este mica, chiar foarte mica? Nu este o tragedie. Va invatam cum sa o mariti visual prin intermediul designului. Trebuie sa dati senzatia de spatiu. Intr-o baie mica, scopul este sa faceti ca spatiul sa para mai mare. Dar pentru asta nu trebuie sa spargeti peretii. Placarea murala va vine in ajutor. De exemplu, un mozaic unic, pe pereti si pentru sol in nuante deschise va da impresia de grandoare.

Culorile deschise deci sunt cele care vin cu impresia de mai multa luminozitate. Faianta alba este foarte in tendinte. Dar si lemnul deschis si nuantele pastelate. Toate va vor ajuta sa obtineti o baie mai luminoasa si deci mai mare. Placile mari de faianta sunt cele care maresc vizual baia. Pentru sol, gresia dreptunghiulara are acelasi efect. O oglinda mare este cea care poate crea perspectiva intr-o baie mai mica. Daca este panoramica, va dubla spatiul. Doua oglinzi plasate vizavi vor fi cele care vor crea impresia de spatiu infinit.

baie micaIntr-o baie aveti nevoie si de un iluminat cat mai generos. Lumina zilei nu este suficienta. Spoturile si ledurile sunt cele care vin in ajutor. Cu cat iluminatul este mai mare, cu atat si spatiul va parea mai mare.Jucati-va si cu nuantele. Nuantele deschise sunt cele care pot reflecta lumina zilei. Puteti folosi una sau mai multe culori diferite, niciodata mai mult de trei. Solul trebuie sa fie putin mai inchis decat peretii si peretii mai inchisi decat tavanul.

Piesele de mobilier suspendate sunt cele care vor elibera spatiul de la sol, par mai lejere si nu vor incarca spatiul. Un efect optic foarte convingator. In plus, mobilierul cu sertare ofera fata de dulapuri un spatiu cu 55% mai mare si mai voluminos. Chiuvetele, puteti miza pe chiuvete asezate pe mobilier si nu incastrate in mod traditional. In acest fel, spatiul de sub chiuveta va ramane liber pentru alte obiecte. Dus sau cada? Solutia ideala ar fi o cada doi in unu – un dus cu o cada integrata cu un perete din sticla care va oferi o transparenta maxima. Usa de la intrare ar trebui sa fie culisanta, cu niste porti care nu incarca spatiul. Daca baia este foarte mica, puteti miza pe o usa care se deschide inspre exterior.baie mica design

Trebuie sa mizati si pe obiectele sanitare compacte care pe langa designul lor modern vin si cu solutii inteligente. Dar si accesoriile multifunctionale care nu ocupa foarte mult timp si care fac mai multe lucruri in acelasi timp.

Guest Post trimis de designbaie.ro