Folositi stilul clasic in bucatarii ?

Articol vazut de 15176 vizitatori.

Cum sa folositi stilul clasic in bucatarii !

Bucataria in stil clasic se poate imbraca in diferite culori si materiale. Cel mai adesea din lem masiv sau din lemn cu placute decorative, aceasta poate fi din stejar, din pin natural sau lacuit. Dar si dintr-un mobilier pictat in alb, crem sau galben.

Stilul clasic se poate dovedi a fi insa destul de repede incarcat mai ales daca mobilierul este din lemn inchis. Trebuie in acest caz sa privilegiati nuantele deschise pe pereti si pe sol.

Pentru a juca pana la capat cartea stilului clasic puteti adauga si unele elemente vechi, cum ar fi cele din alama, vechi instrumente, afiseā€¦ Mai puteti adauga si unele detalii la nivelul robinetelor, al chiuvetei si al produselor electromenajere pentru a accentua latura clasica.

Puteti miza de exemplu pe cuptoarele colorate cu manere aurii pe care le puteti asorta cu masa sau cu blatul din bucatarie sau chiar cu cuptorul cu microunde. Puteti folosi si unele robinete in stil clasic dar si tehnologia moderna pentru a va facilita viata.

Puteti miza pe o chiuveta mai clasica sau pe una mai rustica, de ce nu. In general albe, acestea pot fi si maro, bej sau din faianta sau dintr-un material compozit in functie de utilizare si de stilul dorit. In ceea ce priveste peretii, puteti miza pe o pictura unica sau pe un tapet inflorat, cu dungi, cu motive din bucatarie si in culori mai deschise pentru a pune cel mai bine in valoare alte materiale mai nobile precum lemnul sau gresia si faianta.

stilul clasic in bucatarie

Nu ezitati sa adaugati decorului si niste perdelute mai fine sau niste perdelute cusute care vor sublima decorul bucatariei tale.

Pentru a proteja blatul va puteti baza pe faianta care se potriveste mult mai bine cu stilul clasic. Aici puteti miza pe culoare pentru a veni cu mai mult ritm pentru spatiul bucatariei.

Inca nu sunteti convins de stilul clasic in amenajarea bucatariei ? Nu-i nimic. In articolele de pe site gasit idei amenajari bucatarii pentru toate gusturile.