Sa amenajam o bucatarie stil retro

Articol vazut de 14772 vizitatori.

Motivele pentru a amenaja o bucatarie in stil retro sunt multe iar daca, pe langa ideea in sine, tinem cont si de recomandarea unui designer avem toate sansele ca bucataria noastra sa iasa foarte frumoasa. Pentru cei sceptici, trebuie sa le spunem ca bucataria in stil retro mai are inca multe zile frumoase in fata sa. Si pentru a va bucura de farmecul unei epoci trecute aveti mai multe posibilitati la indemana. Mai jos, va venim in ajutor cu cateva idei.

 O gresie in carouri. Este o traditie. O bucatarie retro care se respecta trebuie sa aiba un model tip tabla de sah. Niste carouri in alb si in negru sau in rosu si alb, nu prea conteaza culoarea cat conteaza stilul in forma de tabla de sah. Esential este ca vin cu un stil retro minunat pentru casa dumneavoastra.

 Ingredientele care sunt expuse. Bucatariile de altadata aveau darul de a nu ascunde nimic. Rafturi deschise, o mobila cu vitrine totul trebuie sa fie expus.

 Caserolele pe pereti. Trebuie sa le acordati un loc de cinste pe pereti pentru o bucatarie in stil retro. Cele din cupru vor arata minunat.

 Verdeata in interior. O ramura de copac, buchetele in vaza, iedera care se catara in jurul usii… aveti nenumarate posibilitati pentru a veni cu un stil natural si retro pentru bucataria dumneavoastra.

Cele mai frumoase borcane. Dulceata sau dulciuri. Puneti totul in cele mai frumoase si vintage borcane la vedere. Vor arata cel mai bine pe niste rafturi.

Un mobilier cu patina. O patina pentru mobilierul din bucatarie  va aduce un suflu nou pentru bucatarie dar veti pastra totusi esenta  stilului anilor ’50 pentru aceasta incapere.

 Motivele inflorate. Tapetul cu flori este foarte in voga. Este cel care vine cu un efect retro minunat pentru un interior. Mai ales pentru bucatarie, folosit in loc de faianta intre dulapuri.

retro

Pereti din caramida sau din piatra. Peretii in stare pura vor veni cu o latura autentica pentru bucataria in stil retro.

 O chiuveta clasica. Acum ceva vreme chiuvetele nu era incastrate ci erau puse cu mandrie deasupra blatului de lucru.

Culori neobisnuite. Cele pastelate precum verdele sau rozul sunt cele mai potrivite.

Asadar ati prins ideile principale care definesc bucataria in stil retro. Cu un buget limitat, cu vointa si rabdare va puteti amenaja o bucatarie in stil retro foarte frumoasa.