5 sfaturi pentru a alege un blat de bucatarie

Articol vazut de 13519 vizitatori.

Chiar daca nu esti un master chef, iti petreci cu siguranta destul de mult timp in bucatarie si vrei cel mai frumos blat de bucatarie, cel mai durabil si cel mai practic. Nu-i asa? Si ai de unde alege. Materiale diferite, grosime, culori.. fiecare tip vine cu avantajele dar si cu dezavantajele sale.

 Estetic sau practic? Toate blaturile par magnifice acolo unde sunt expuse. Dar oare sunt rezistente in timp? Acest lucru depinde foarte mult si de felul in care le folosesti.

 Reguli de aur. Un spatiu suficient. Un blat trebuie sa fie suficient de mare. Daca iti place sa gatesti, unul de 50 de cm nu iti foloseste la aproape nimic.

 Pete si curatare. Inca de la achizitionare trebuie sa te gandesti si la alte aspecte precum intretinerea. Daca mai ai si copii, materialele pe care se vede orice pata sau urma, cum ar fi cele de sticla securizata sau cele din inox nu sunt deloc practice. Blatul din lemn sau cel din placi ceramice ar fi mai potrivit deoarece se curata extem de usor.

Rezistenta la caldura. Trebuie sa tii cont si de faptul ca un blat de bucatarie trebuie sa fie rezistent la caldura, cum ar fi cel din piatra sau cel din ceramica.

blat de bucatarieIgiena. Daca vrei un blat care sa se curete usor si sa fie igienic, mizeaza pe un material antibacterian, cum ar fi inoxul sau compozitul.

 

 Pretul. Cele mai durabile materiale sunt si cele mai scumpe. Ceramica, materialele din compozit, granitul sau orice alt tip de piatra sunt de 3 ori mai scumpe decat plasticul.

Asadar constatam ca un blat de bucatarie trebuie sa fie rezistent, robust si igienic. Dar si estetic. Un blat de bucatarie trebuie sa poate sa reziste la toate agresiunile zilnice, la aciditati, la depozitul de grasimi, la proiectarea de lichide si sa reziste si la taieturi sau zgarieturi.