Culoarea ideala pentru o bucatarie open space

Articol vazut de 14748 vizitatori.

Alegerea culorii intr-o bucatarie open space

Tendinta amenajarii incaperilor deschise vine cu cea mai importanta intrebare si anume ce culoare sa alegem pentru o bucatarie deschisa spre sufragerie sau locul de luat masa pentru ca acestea sa se armonizeze?

Pentru a va ajuta in alegerea culorilor, prezentam in acest articol cateva recomandari de pus in aplicare in functie de ce dorinte si ce gusturi aveti pentru o bucatarie open space.

Pentru o ambianta contemporana. Culorile bucatariei open space trebuie sa fie alese in functie de cele ale sufrageriei sau locului de luat masa pentru ca acestea sa formeze un tot armonios. Daca sufrageria are un stil contemporan nu veti putea miza pe o bucatarie rustica, asta este sigur.

idee de bucatarie open space

In ceea ce priveste culorile, ambianta contemporana merge de minune cu nuantele naturale. Si acestea sunt cele mai trendy. Daca sufrageria este de un bej frumos sau un gri deschis puteti folosi aceste culori si in bucatarie. Aici intervin doua optiuni. Fie mizati pe aceeasi culoare pentru a crea un ansamblu deschis, fie alegeti sa delimitati vizual spatiul cu o culoare mai inchisa pentru a crea cel mai frumos degrade. Mai puteti introduce aici o a doua culoare, taupe de exemplu.

 Pentru o ambianta pop. Daca sufrageria nu are o culoare atat de puternica, puteti miza pe o bucatarie colorata. Puteti folosi si o culoare complementara cu cea a obiectelor de decor pentru a o pune in valoare cel mai bine in bucatarie.

Pentru o ambianta design. Aici aveti nevoie de o continuitate grafica in ceea ce priveste culoarea. Puteti miza pe niste culori mai elegante, cum ar fi albul, griul sau negrul care se vor potrivi de minune cu inoxul. Aceste nuante se potrivesc de minune cu toate stilurile. Va puteti juca aici si cu un total look alegand aceeasi culoare pentru cele doua spatii si puteti pune foarte bine in valoare bucataria jucandu-va cu contrastul.

amenajare bucatarie stilul contemporan

Cu toate ca nu puteti respecta in totalitata sfaturile despre amenajarea bucatariei open space speram ca macar principalele linii trasate in articol sa le implementati pentru o amenajare bucatarie open space. Daca simtiti ca nu va descurcati puteti oricand sa apelati la un designer de interior care o sa va lumineze in alegerea elementelor ce definesc o bucatarie open space.