Cum amenajam o baie in stil natural

Articol vazut de 14629 vizitatori.

Sobra, minimalista, dar trendy, baia in stil natural este cea care iubeste un mobilier simplu, dar si materialele naturale. Zen si linistitoare este cea mai in voga pentru zilele noastre.

Niste nuante cat mai neutre. Intr- o baie in stil natural, simplitatea este cea pe care trebuie sa mizezi. Ai nevoie de niste pereti albi, in nuante de ocru evental si de preferinta mati, ca de var. Limiteaza cat poti gresia si faianta, dar acolo unde se impune, incearca sa folosesti o faianta care imita piatra si o gresie care imita lemnul, chiar cimentul cu motive clasice. Cel mai bine ar fi sa eviti si suprafetele stralucitoare mai ales pentru faianta.

Atunci cand tonul dominant este unul deschis si decorul este unul cat mai simplu, baia in stil natural evoca natura sau viata de la tara. Cu cat decorul devine mai inchis, cu atat stilul va deveni mai urban si mai sofisticat.

 Lemn sau materiale naturale. Lemn, teracota sau piatra… iata materialele care se impun intr-o baie in stil natural. Sunt cele care vor crea ambianta. Lemnul deschis este cel mai potrivit pentru sol. Un simplu lavoar din piatra este si el de ajuns. Cada poate sa fie alba sau din piatra sau chiar retro.

amenajare baie in stil natural

Accesorii inspirate. Patina, vintage sau originalitate.. o baie in stil natural iubeste simplitatea. Accesoriile trebuie sa fie reduse la minimum si sa aiba un stil atemporal, chiar retro. Un taburet, robinete, etc.

baie naturala poze

 Ordine si simplitate. Baia in stil natural este orice, numai dezordonata nu. Ordinea si minimalismul sunt cele mai potrivite aici. Tot ce nu se potriveste cu stilul trebuie sa fie ascuns. Uita de mormanul de prosoape, de o multime de flacoane de gel de dus si sampoane dezordonate, de motive incarcate pe pereti…nu ai nevoie de acumulari de obiecte.