Trei scenarii pentru o baie minerala

Articol vazut de 14276 vizitatori.

Dulce si linistitoare ca si o piatra de calcar sau tistoca si « aprinsa » ca si piatra de lava… daca o baie minerala are mai multe fete, acesteia, nu ii lipseste deloc caracterul. Iata cateva idei pentru a o decora.

In bej si in alb, o baie in stil zen. Daca alegi o piatra in tonuri deschise, in nuante de alb care se combina cu lemnul, baia minerala va deveni zen, chiar cu un stil japonez. Un stil foarte sobru, care asociat cu niste obiecte sanitare cu linii epurate se potriveste cu orice stil. Daca piatra este cea care domina, atunci stilul devine urban. Daca lemnul predomina, stilul este mai degraba rustic. Cada trebuie sa fie din piatra, la fel si chiuveta. Cel mai bine ar fi sa mizezi pe un material cu aspect mat. Evita materialele acrilice care sunt prea stralucitoare.

baie minerala

Sculptata din piatra, baia devine mai picanta. Daca piatra din baie se afiseaza in niste nuante mai profunde, mai picante sau mai inflacarate, aceasta va parea sculptata din piatra. Cu cat mergi mai departe in stil, cu un lavoar si o cada din piatra, cu peretii si solul in intregime acoperiti, cu corpurile de iluminat discrete, cu atat baia va avea mai mult caracter.

 Din ardezie sau din beton, baia afiseaza un stil natural. Daca o baie privilegiaza un aspect de beton sau daca se imbraca in piatra neagra, baia minerala tinde inspre un stil industrial care trebuie sa fie cat mai epurat. O baie care va deveni foarte contemporana daca iubeste materialele brute, mai ales metalul, otelul lacuit negru sau inoxul. Imbracata in beton brut, protejata de un produs hidrofug sau de dale care imita ardezia, baia devine extrem de spectaculoasa. Pentru obiectele sanitare, cele mai potrivite sunt cele in nuante de alb, mate de preferinta.