Chiuveta din piatra. Sfaturi alegere.

Articol vazut de 12434 vizitatori.

Chiuveta este un element esential intr-o bucatarie. Se foloseste aproape constant pentru a prepara mancarea dar si pentru a spala vasele. Dar pe langa latura sa practica aceasta trebuie sa fie si frumoasa pentru a se integra armonios in stilului casei dumneavoastra.Imbinand autenticitatea cu eleganta, piatra este un material care traverseaza perioadele si generatiile. Un element robust si design in acelasi timp, o chiuveta din piatra se potriveste de minune cu orice tip de interior, de la cel mai traditional la cel mai contemporan, atat in interior cat si in exterior.

 Ce piatra trebuie sa alegi pentru chiuveta din bucatarie?

O chiuveta de piatra poate sa fie realizata din mai multe tipuri de piatra. Aici intra:

– granitul.

– marmura care este un derivat de la calcar.

– piatra de Bourgogne care vine cu o larga paleta de culori.

– piatra de Estaillade care este o roca calcaroasa.

 Ce forma trebuie sa alegeti pentru chiuveta din piatra?

In functie de stilul casei dumneavoastra, dar si de spatiul de care dispuneti, sunt adaptabile diferite forme de chiuveta. Aici intra cele rotunde sau pur si simplu cu forme rotunjite, cu unghiuri drepte, cele patrate…

chiuveta din piatra bucatarie

Puteti miza si pe o chiuveta de piatra cu niste caracteristici bine definite cum ar fi un picior. Piciorul poate sa fie din piatra sau poate sa aiba un contur sculptat in relief.

Piatra este un material indemodabil pentru decoratiunile interioare. Este si extrem de seducatoare datorita laturii sale autentice dar si pentru eleganta sa. Chiuveta din piatra se poate intretine foarte usor deoarece nu se pateaza nicioadata. Ca si recomandare de final va spunem sa aveti grija la zgarieturi si la socurile termice.

Concluzie. O chiuveta din piatra se potriveste cu orice tip de interior – pentru o bucatarie contemporana sau rustica, pentru un apartament mai burghez sau pentru o casa de vacanta.