Faianta in bucatarie pana sus ? Orizontal sau vertical?

Articol vazut de 133228 vizitatori.

Astazi o sa incercam sa raspundem celor doua intrebari sesizabile in titlu si anume daca este bine sa placam faianta in bucatarie pana la nivelul tavanului sau putin mai jos.

Tot in acest articol o sa incercam sa aflam cum este mai bine sa placam faianta in bucatarie, orizontal sau vertical?

Pana acum se placa faianta in bucatarie pana la tavan. Mai ales la acele modele de bucatarii mari. Dar cum majoritatea bucatariilor sunt situate in apartamente, garsoniere sau case mici, deci sunt modele de bucatarii mici, s-a incercat crearea unui  design mai placut in bucatarie care sa dea senzatia de spatiu. Si cum nu se putea face asta doar alegand un model de faianta si de gresie luminos si simplu s-a trecut la placarea faiantei doar pana la jumatatea peretelui sau putin mai sus.

In apartamente si garsoniere foarte des se gasesc bucatarii amenajate cu faianta pana la nivelul ┬ámobilierului de deasupra blatului. Ba unele persoane, si din motive de economie, placheaza faianta doar in zona blatului de bucatarie. Totusi, noi recomandam sa se placheze faianta in bucatarie pe toti peretii dar pana la 150 – 175 de cm inaltime.

An de an apar noi modele de faianta foarte frumoase si foarte mari. Se constata o tendinta in aparitia placilor de faianta lungi si inguste, de obicei avand dimensiunea de 20/40 cm sau de 25/50 cm. Aceste modele de faianta nu pot da bine in bucatarie decat placate pe orizontala. Mai ales ca de regula modele de faianta vin si cu brauri si decoruri foarte interesante.

placare faianta in bucatarie model bucatarie de apartament cu faianta crem maro

Asadar raspunsul nostru ar fi sa placati faianta in bucatarie pana la nivelul de 150-175 cm inaltime, pe orizontala si pe toti peretii din bucatarie. Sfatul nostru se adreseaza in special pentru bucatariile mici si mijlocii. Pentru amenajarea unei bucatarii mari trebuie facut un proiect aparte care difera in functie de nenumarati factori.